sommarminne 2

No blømer dei gamle rosene for fullt. Nokre kallar dei for prestegardsroser, andre herregardsroser. I min barndom heitte dei «do-roser», av den enkle grunn at dei voks i sørveggen på ute-doen. Rosene duftar nydeleg. Me som ein gong var småjenter, brukte blomsterblada til å laga parfyyyyme. Stor var spenninga kvar sommar då me la dei fine, raude blada i vatn på ei dertil passande krukke, sette ho på ein mørk stad slik at ho kunne godgjera seg ei stund. Like stor var skuffelsen då me tok fram att krukka for å kjenna på parfymedufta; vatnet var brunt, blada rôtne…..og slik gjekk det kvar gong me prøvde, noko Chanel vart det aldri av oss småjentene på Raudstein.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s