11.11= Mortensmesse

Dersom du er i Danmark i dag, er det stor sjans for at du har hatt gås til middag. I dag er det nemleg Mortensmesse eller Mortensdag, og det skal serverast gås. Sidan nordmenn aldri har hatt nokon utbreidd gåsetradisjon når det gjeld mat, nøyer vi oss med å spå veret  denne dagen. Dersom det var våtvêr og grønt på Mortensmesse, skulle det bli kvitt til jul, omvendt dersom dagen var kald og kvit, sa dei i alle fall i Østfold. Andre stader sa dei at regna det på Mortensdagen vil det vara til nyttår. Hos meg var det GRØNT og VÅTT i dag. Spørst om ikkje det er den andre versjonen som slår til her vest? Men det er lov å vera optimist og håpa på den første. Vil du vita meir om Mortensdag, kan du lesa i «Dag og merke» av Brynjulf Alver, kjekk bok, eller (mykje lettare) googla.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s