KJELDA

bekkjen til mammo

I desse dagar når eg styrer og ståkar for å bli ferdig med alt eg hadde tenkt til jul, tenkjer eg på mor mi. Ho og dei andre konene på småbruka langs fjordane hadde det også travelt før jul. Mellom anna var gjerne klesvasken større enn vanleg. Alt måtte jo skina til jul! I dag var eg ved kjelda der mor mi skylde klesvasken. Litt attgrodd er kjelda rett nok, men vatnet renn enno friskt og kalde. Grua der ho først kokte klesvasken, er borte, men eg ser for meg dei sprukne fingrane hennar midtvinters, sprukne av den kalde medfarten dei fekk i vatnet.

julavask her

Hanne Bramness har skrive eit dikt om kvinnene som vaska i bekkjen. Diktet står i «Solfinger», ei fin diktbok å gje i julagåve til nokon du er glad i.

VED KJELDA

For lenge sidan kom det kvinner hit

med dampande vask dei skulle skylje.

Eg høyrer brått stemmene deira i stilla,

som eit ekko gjennom tida.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s