håle-tur

Ute i Bjellandsskogen ligg restane etter husmannsplassen Hålo. Her budde det folk heilt inn på 1900-talet. Husmannen, kone og 9 born levde av det vesle ein slik stad kunne skaffa fram. Med ei ku, nokre sauer og litt vedhogst greidde dei seg på eit vis, for oss i dag er det mest utenkjeleg.P1000319 Her i trappa har føter sprunge opp og ned, for det meste i arbeid vil eg tru.P1000318 Slik har Ole Bjarte Røssland tenkt seg at husa må ha sett ut. Ta deg ein tur til Hålo, reis tilbake i tid, det er skilta til staden frå Vardhaugvegen på Bjelland/Sunde. Hugs å fara varleg fram mellom murane!P1000316

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s