vakre Nordrepollen

Mitt fyrste møte med grenda inst i Maurangerfjorden var eksotisk og i svart-kvitt, ein skuletur i 1968. Turen gjekk med båt, bygda var veglaus og til dels fråflytta. Eksotisk fordi her fanst ei hengjebru, det hadde eg aldri sett før! Øyreselva renn som før, men hengjebrua har blitt erstatta av meir solide bruer. I 1972 fekk bygda vegsamband med resten av Kvinnherad, og etter at Jondalstunellen kom, nærast blitt eit knutepunkt i indre luten.

I dei bratte bakkane, småteigane, mellom store steinar og urer blir det framleis dyrka gras til ku og sau. Bygdefolket ser ut til å vera flinke både med landskapspleie og til å ta vare på gamle bygningar, likar du skikkelege vestlandske helletak, så ta turen til Nordrepollen!

 

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s